• Dioqeza e Kosoves

  Ne dioqezen e Kosoves gjenden 24 famulli. Ne 22 famulli sherbejne meshtaret dioqezane, ndersa ne dy famulli sherbejne rregulltaret (ne Gjakove françeskanet dhe ne Prishtine salezianet). Ne kete dioqeze sherbejne gjithsej 37 meshtare. Ne mesin e tyre jane 28 meshtar dioqezan, 5...

  Lexo më shumë  
 • Dekanatet

  Ne dioqezen e Kosovës gjenden 24 famulli. Në 22 famulli shërbejnë meshtarët dioqezanë, ndërsa në dy famulli shërbejnë rregulltarët (në Gjakovë françeskanët dhe...

  Lexo më shumë  
 • Historiku

  Përhapja e krishterimit  në Kosovë, gjegjësisht në territorin e Ipeshkvisë Shkup-Prizren mund të thuhet se zë fill qysh në kohën apostolike. Edhe pse mungojnë drejtëpërdrejt burimet historike,...

  Lexo më shumë